25℃
Dnes je 17. červen , svátek má Adolf

3 nápoje, které neodmyslitelně patří k Vánocům. Zkusíte některý?

Není nic lepšího, než se po vymrzlé procházce natáhnout a vychutnat si lahodný nápoj, který vás pěkně zahřeje. A jelikož jsou Vánoce téměř za dveřmi, mi vám přinášíme skvělé tři tipy na vánoční nápoje, které navodí tu správnou atmosféru. Pojďme se na ně podívat.

Reklama

Vánoční punč

Koho už nudí klasický svařák, máme pro něj tip na trochu obměněný vánoční punč. Příprava se v podstatě zase tak neliší, ovšem chuť je nezapomenutelná. Příprava je velmi snadná. Budete potřebovat jen vodu, trochu hřebíčku, bílé víno, rum, citron a pomeranč, trochu skořice, cukr na případné doslazení a na ozdobu a pravou třešničku na dortu badyán. Vodu smícháte s cukrem, šťávou z pomeranče a citronu. Tuto směs přivedete k varu a potom jen přidáte podle vlastní chutí víno a rum. Zbytek koření si každý může nakombinovat dle vlastních preferencí.

5 tipů na pohodové Vánoce bez chaosu. Víme, jak nepropadnout panice a vychutnat si je

Horký džus se skořicí a hřebíčkem nejen pro děti

Pro milovníky sladkých a hlavně nealkoholických nápojů zde máme naprosto jednoduchý tip. Kupte si oblíbený džus, my doporučujeme jablečný či hruškový, ale na druhou stranu proti gustu žádný dišputát. Ten jemně ohřejeme a necháme vyvařit s hřebíčkem. Na konec můžeme přisypat trochu skořice, a nebo koupit nedrcenou skořici. Úžasný nápoj jak pro děti, tak i dospělé.

Vánoční dům je v Česku jeden jediný. Co v něm najdete a kde ještě nasát vánoční atmosféru?

Vaječný likér

Vaječný likér neodmyslitelně patří k Vánocům, už jenom díky vosím hnízdům. Ačkoliv kupované jsou taky dobré, není nad to si vytvořit vlastní vaječný koňak a vždy po večerech si dát malou štamprli. Samozřejmě zdravotní štamprli. Připravte si vejce, moučkový cukr, mléko, smetanu ke šlehání, muškátový květ a to hlavní nakonec alkohol. Můžete použít whisky, burbon nebo brandy. Záleží na vaší chutí a nejspíše i na tom, co zrovna máte doma. Pokud chcete vaječňák poněkud jemnější, bourbon nebo whisky je jasná volba.

Připravíme si dva hrnce. Do jednoho nalijeme 0,5l mléka, smetanu ke šlehání a muškátový květ, mírně povaříme. Ve druhém hrnci si rozšleháme cca. 4-5 vajec (podle velikosti) s cukrem moučkou. Poté opatrně přilévejte teplé mléko s muškátovým květem a šlehačkou do rozšlehaných vajec, a míchejte. Po zchladnutí krému přidejte whisky či brandy a voilà, koňak je hotový.

Z vaječného likéru lze vyrobit ještě jeden výborný drink a to italské Bombardino. Doporučujeme se podívat, jak se dělá pravé italské Bombardino podle Emanuela Ridi.

Před 42 minutami
Však se mu také přezdívalo architekt módy. Uplatnil v ní svůj technický smysl pro proporce,...
Včera, 17:30
Je normální, že nikdo nemá chuť na milostné hrátky každý den. Frigidita bývá však často...
Včera, 16:00
Komerční článek
Představte společnost Nordic Telecom… Jsme silná česká společnost a naší ambicí je přinést změnu do...
Včera, 16:00
Málo známá jaderná katastrofa, které měla být utajena. Celkově třetí největší nehoda tohoto druhu byla...
Včera, 14:00
Při svém pátrání po zapomenutých památkách jsem cestou na Makovou horu, která je středočeským poutním...
Včera, 11:30
Tato málo známá kapitola německé historie značně připomínající náš 21. srpen 1968 se jmenuje „Aufstand...
Včera, 10:00
Stalo se tak horké červnové neděle 16. června 1426. Husitům už v té době začínaly...
Včera, 09:27
"Psaní poezie vychází z potřeby, cítím přetlak nebo nějaký pocit, který chci zaznamenat. Z toho...
Včera, 08:00
Pokud se chceme dostat přes ostrov Štvanice na opačnou stranu Vltavy, vydáme se po prvním...
15.6.2019
Způsob, jakým sevřete ruku v pěst, vypovídá hodně o vašich podvědomých úmyslech a také o...
15.6.2019
Milovníci historie si jistě dobře pamatují na skvělý, pětidílný seriál, slovenské televize. Je již trochu...
Reklama