Čokoláda prospívá zdraví. Co takhle vyzkoušet neodolatelné čokoládové fondanty?

Další fotky

Chladné dny si žádají pořádnou porci horké čokolády. Dalo by se říct, že čokoládový fondant je jednodušší a rychlejší verze čokoládového souffle. Zvládne ho i začátečník v kuchyni. Vyzkoušejte si ho sami doma a za minimální cenu.

Kvalitní čokoláda

Základem chutného fondantu je stoprocentně kvalitní čokoláda. V přiměřeném množství má prokázané léčivé a antistresující účinky. Pomáhá snížit krevní tlak a příznivě působí na srdce, tím snižuje riziko infarktu. Obsahuje mnoho flavonoidů, které působí podobně jako již známé antioxidanty, takže pomáhá odstranit z těla škodlivé látky a pozitivně působí jako prevence proti rakovině. Je to bohatý zdroj minerálů. Obsahuje hořčík, fosfor, železo, měď, vápník a draslík. Navíc dokáže zvýšit vaši aktivitu a pozornost. Čokoláda podporuje výkon mozku. Celkově ulevuje od stresu a pocitu úzkosti. Pro ženy má dokonce i mírné afrodiziakální účinky.

Chřipce na podzim se vyhněte obloukem. Poradíme, jak na to

Ingredience na 4 porce:

Postup:

Nejdříve si vymažeme formičky máslem a vysypeme hrubou mouku. S máslem to nepřehánějte, jinak výsledné fondanty budou zespodu nasáklé.

Poté půjdeme na čokoládovou směs. Do hrnce/rendlíku dáme přibližně 2 cm vody a něj položíme ohnivzdornou misku. Mísa musí pasovat přesně, aby se do ní nedostal ani ždibíček páry. Pokud se nám tam dostane voda, čokoláda se hned srazí. Do mísy dáme čokoládu s máslem a zahříváme na středním plameni. Směs občas promícháme.

5 bylinek, které nesmí chybět v žádné kuchyni. Používáte je?

Než se nám čokoláda rozpustí, připravíme si vaječnou pěnu. Vyšleháme si vejce s cukrem do světlé pěny. Trvá to přibližně 6 minut. Poté prosejeme bílou mouku a opatrně promícháme. Až bude čokoláda s máslem rozpuštěná, nalijeme ji do vaječné směsi a opět promícháme.

5 tipů, jak překonat lenost a začít něco dělat. Co pomůže?

Formičky naplníme přibližně 2 centimetry pod okraj, protože v troubě se ještě mírně nafouknou. Dáme péct na 190 stupňů po dobu 8 – 10 minut. Dost záleží na síle vaší trouby, ale přesný čas určitě vychytáte.

Po upečení fondant opatrně vyklopíme a podáváme s vanilkovou nebo pistáciovou zmrzlinou. Po ochutnání už jiný dezert nebudete chtít dělat.

FOTO: Fondant

Fondant - čokoládaFondant - čokoláda, dezert, dortFondant - čokoláda, dezertFondant - candy-chocolate-sweet-6345Fondant - čokoláda, dezert, dort
Další fotky
Fondant - misky, pečeníFondant - chocolate-1285928_1280Fondant - čokoláda, dezert
Včera, 17:09
Podle Technické univerzity v Liberci jsou v Česku kapacity na výrobu milionů filtrů do plátěných...
Včera, 13:00
Dnes vynecháme tajemnou planinu Nazca s podivnými obrazy zvířat. Ani nemusíme obíhat Stonenhenge v zástupu...
28.3.2020
Země bývalého Sovětského svazu jsou tajemnými místy doslova posety. Některé záhadné úkazu jsou vysvětleny zvýšenou...
28.3.2020
Velikonoce jsou snad nejstarším svátkem vůbec a z náboženského hlediska jsou dokonce významnější než Vánoce, protože...
27.3.2020
Sklepení hradu bývá velmi často ideálním a bezpečným úkrytem před přírodním i válečným běsněním. I...
hojek chomutov
27.3.2020
Předčasné ukončení smluv se všemi hráči nad 22 let je reakcí klubu na pandemii koronaviru....
27.3.2020
Pobíral sociální dávky, přestože měl příjmy z natáčení. Za podvod odešel herec Zdeněk Godla s...
autorské čtení na youtube
27.3.2020
Čtenáři a autoři knih se ode dneška mohou setkat na youtube, kde každý den jeden...
27.3.2020
Případy ze života na Sedlčansku. Odcizený historický motocykl Jawa, vykradený automat u myčky aut, střet...
27.3.2020
Vynikala přirozeným nadáním i půvabem a tanec milovala od útlého dětství. Od divadla nedokázalo Františku...
Reklama