17℃
Dnes je 18. duben , svátek má Valérie

Mlsání zdravě. Vyzkoušejte originální nepečené dezerty

Komu by se v létě chtělo zatápět v kuchyni rozpálenou troubou. Máme pro vás 3 recepty na zdravé nepečené dezerty, které si okamžitě zamilujete.

Reklama

Pudinkový dort naruby

  • 1 litr kokosového mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku (dohromady 80 g)
  • 1,5 kg jablek
  • maliny nebo jiné ovoce na ozdobu

Velké srovnání nanuků a zmrzlin. Jak dopadla vaše oblíbená?

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme, vymačkáním zbavíme přebytečné vody. Pudink uvaříme podle návodu v kokosovém mléce (bez cukru). Až zhoustne, smícháme ho s nastrouhanými jablky. Směs nalijeme na vrstvu malin do formy vystlané pečicím papírem, který je dobré potřít trochou kokosového oleje, aby šel dort lépe vyklopit. Necháme ztuhnout v lednici a pak vyklopíme. Po vyklopení budou maliny na vršku dortu a prolití pudinkem zajistí delší trvanlivost.

Tip: Kokosové mléko by mělo mít ve složení pouze kokosové složky a vodu. Dort můžete dosladit podle chuti třeba medem nebo kokosovým cukrem. Výborný bude také s ořechy, skořicí nebo strouhaným kokosem.

Prozradíme recept na výbornou zmrzlinu, kterou si připravíte doma rychle, levně a zdravě

Kokosový dort s ovocem

  • 200 g kešu ořechů
  • 200 g kokosu
  • 6 polévkových lžic panenského kokosového oleje
  • 500 ml rozmixovaných jahod
  • 10 g želatiny nebo agaru

Postup: Kešu ořechy a kokos rozmixujeme na jemno a přidáme kokosový olej, abychom vytvořili lepivé těsto. Těsto namačkáme do formy vystlané pečicím papírem a dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme želé. Rozmražené nebo čerstvé jahody rozmixujeme a smícháme s agarem podle návodu. Podle potřeby dosladíme medem nebo kokosovým cukrem a nalijeme na tuhý korpus. Dáme do lednice a po chvíli můžeme ještě dozdobit čerstvým ovocem.

Tip: Pokud máte kyselejší jahody, zkuste želé dosladit třeba medem.

Rizika alternativní výživy. Čím je nebezpečné veganství, dělená strava, makrobiotika a další podobné trendy?

Smetanový dortík se skořicí

  • 600 g zakysané smetany
  • 50 g želatiny na nepečený dort
  • 100 g kešu ořechů
  • 50 g kokosu
  • med nebo jiné sladidlo
  • 1 čajová lžička skořice
  • kakao
  • čerstvé nebo mražené ovoce

Postup: Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme rozmixované kešu ořechy s kokosem, lžičku skořice a dosladíme podle potřeby. Na dno formy vystlané pečicím papírem dáme čerstvé ovoce a zalijeme připraveným krémem. Vršek dortu můžeme poprášit kakaem. Necháme ztuhnout několik hodin (nejlépe přes noc) v lednici a můžeme podávat.

FOTO: Ovocné dezerty

Ovocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dort
Další fotky
Ovocné dezerty - dort
Před 24 minutami
Nelze pochopit Borgie, aniž je zasadíme do kontextu jejich doby. Rok 1492, kdy byla objevena...
Před 60 minutami
V minulém článku jsme se zaměřili na ceny ročních předplatních kuponů na městkou hromadnou dopravu....
Před 2 hodinami
Barevná vajíčka, pomlázka, mazanec. Svátky jara už jsou za dveřmi, a proto jsme si pro...
Dnes, 10:00
Tento kamenný kostelík se zvláštní věží a přilehlým hřbitůvkem nalezneme nedaleko Bystřice nad Pernštejnem. Při...
Dnes, 08:00
Už jen proto, že Thor Heyerdahl se nebál. Nebál se práce v terénu ani riskantních...
Včera, 17:30
Kryštof Kolumbus byl odvážný. Byl umíněný. Byl nenasytný ve své touze nejen po objevitelských úspěších,...
Včera, 16:00
Panenku Barbie ještě neznala snad žádná československá holčička, přestože na Západě už ovlivnila generace dívek....
Včera, 14:00
Najdete ji v galerii pražského Klementina a nese podtitul víc než lákavý – Svobodné zednářství...
Včera, 11:30
Nakonec ani tento příběh zrovna optimismem nesrší. Jenom filmové plátno mu dalo ten sladkobolný romantický...
Včera, 11:00
Středočeský kraj odmítl pondělní kritiku kanceláře ombudsmanky, že by na jeho odboru dopravy neubývalo nevyřízených...
Reklama