11℃
Dnes je 20. květen , svátek má Zbyšek

Mlsání zdravě. Vyzkoušejte originální nepečené dezerty

Komu by se v létě chtělo zatápět v kuchyni rozpálenou troubou. Máme pro vás 3 recepty na zdravé nepečené dezerty, které si okamžitě zamilujete.

Reklama

Pudinkový dort naruby

  • 1 litr kokosového mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku (dohromady 80 g)
  • 1,5 kg jablek
  • maliny nebo jiné ovoce na ozdobu

Velké srovnání nanuků a zmrzlin. Jak dopadla vaše oblíbená?

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme, vymačkáním zbavíme přebytečné vody. Pudink uvaříme podle návodu v kokosovém mléce (bez cukru). Až zhoustne, smícháme ho s nastrouhanými jablky. Směs nalijeme na vrstvu malin do formy vystlané pečicím papírem, který je dobré potřít trochou kokosového oleje, aby šel dort lépe vyklopit. Necháme ztuhnout v lednici a pak vyklopíme. Po vyklopení budou maliny na vršku dortu a prolití pudinkem zajistí delší trvanlivost.

Tip: Kokosové mléko by mělo mít ve složení pouze kokosové složky a vodu. Dort můžete dosladit podle chuti třeba medem nebo kokosovým cukrem. Výborný bude také s ořechy, skořicí nebo strouhaným kokosem.

Prozradíme recept na výbornou zmrzlinu, kterou si připravíte doma rychle, levně a zdravě

Kokosový dort s ovocem

  • 200 g kešu ořechů
  • 200 g kokosu
  • 6 polévkových lžic panenského kokosového oleje
  • 500 ml rozmixovaných jahod
  • 10 g želatiny nebo agaru

Postup: Kešu ořechy a kokos rozmixujeme na jemno a přidáme kokosový olej, abychom vytvořili lepivé těsto. Těsto namačkáme do formy vystlané pečicím papírem a dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme želé. Rozmražené nebo čerstvé jahody rozmixujeme a smícháme s agarem podle návodu. Podle potřeby dosladíme medem nebo kokosovým cukrem a nalijeme na tuhý korpus. Dáme do lednice a po chvíli můžeme ještě dozdobit čerstvým ovocem.

Tip: Pokud máte kyselejší jahody, zkuste želé dosladit třeba medem.

Rizika alternativní výživy. Čím je nebezpečné veganství, dělená strava, makrobiotika a další podobné trendy?

Smetanový dortík se skořicí

  • 600 g zakysané smetany
  • 50 g želatiny na nepečený dort
  • 100 g kešu ořechů
  • 50 g kokosu
  • med nebo jiné sladidlo
  • 1 čajová lžička skořice
  • kakao
  • čerstvé nebo mražené ovoce

Postup: Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme rozmixované kešu ořechy s kokosem, lžičku skořice a dosladíme podle potřeby. Na dno formy vystlané pečicím papírem dáme čerstvé ovoce a zalijeme připraveným krémem. Vršek dortu můžeme poprášit kakaem. Necháme ztuhnout několik hodin (nejlépe přes noc) v lednici a můžeme podávat.

FOTO: Ovocné dezerty

Ovocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dort
Další fotky
Ovocné dezerty - dort
Včera, 17:30
Jestli chcete opravdu poznat, co je to zvrat osudu, začtěte se do životního příběhu Léonory...
Včera, 16:00
Býváte často unavení a propadáte depresím? Dánská psychoterapeutka Ilse Sand vám poradí, jak se s...
Včera, 14:00
Jestli máte cukrovku, zpozorněte. Tato nemoc má totiž kromě těch obvyklých důsledků jednu nepříjemnost navíc....
Včera, 11:30
Čím víc pročítáme životopisy Leninových a Stalinových soudruhů, tím víc vystupuje jedno základní schéma. Společná...
Včera, 10:00
Letos by se 150 let dožil profesor Rudolf Jedlička, lékař a mecenáš, zakladatel české rentgenologie,...
Včera, 08:00
Lidská mysl se vine různými cestičkami. Nevím z jakého důvodu, ale dnes jsem si vzpomněl...
18.5.2019
Výbuch sopky se prý nedá předpovědět, ale tady se to podařilo. Již v roce 1978...
18.5.2019
Není to tak dlouho, co jsem se procházel po Staroměstském náměstí v Praze. Nikam jsem...
18.5.2019
Nevím jak vám, ale mně se často stává, že nakoupím trs ještě nedozrálých banánů a...
18.5.2019
Lázně v údolí říčky Šťávnice obklopují lesy, město tone v zeleni, keřích a květinách. Krásné...
Reklama