mapa regionů
zavřít mapu

Za jídlo přes rozvoz utratí Pražané průměrně 220 až 300 korun. K nejoblíbenějším objednávaným jídlům patří pizza, burgery a kebab. Největší zájem o dovoz je mezi 11:00 a 13:00 a večer od 18:00 do 20:00.
Větší poptávka je za deštivého počasí. Vyplývá to z dnes zveřejněných dat aplikace Bolt Food.
Objednávky ve všední dny a o víkendech se ve velikosti neliší. Sobota a neděle jsou proti pracovní části týdne jen nepatrně silnější, uvedl dále Bolt Food. Lidé si jídlo nejčastěji vybírají z kategorie rychlého občerstvení. Z ní byla i dosud největší objednávka, kterou nasmlouvaní kurýři doručovali, a to 30 pizz. Nejdražší objednávkou zadanou přes Bolt Food byla velká zásilka sushi za zhruba 8000 korun.
Aplikace Bolt Food začala v Praze fungovat na jaře při první vlně pandemie koronaviru. Lidé jí využívali i po uvolnění a otevření restaurací, uvedl manažer firmy pro Českou republiku Marek Maxa. Přes aplikaci je možné objednat i cukrovinky či květiny. Pražané ji ale nejčastěji používají právě k objednávání hotových jídel z restaurací a bister.
Největší rozvážkovou službou v ČR je Dáme jídlo. V Praze, Brně a Ostravě funguje také Wolt. Do rozvozu jídel se ve spolupráci se společnost Storyous, dodávající do restaurací technologie a pokladní systémy, která stojí za projektem OneMenu, zapojila nedávno i česká přepravní firma Liftago. Hotová, chlazená jídla z restaurací doručují on-line supermarkety Košík.cz a Rohlik.cz.
ČTK