Středočeští hygienici našli u Chocholouška zvěřinu bez dokladů a prošlé maso

Zanedbaný úklid, jelení maso bez dokladu nabytí a původu, suroviny s prošlou záruční lhůtou. To je popis kuchyně Hospůdky u Chocholouška Tochovicích na Příbramsku v době návštěvy hygieniků.

Návštěva středočeských hygieniků v kuchyni Hospůdky U Chocholouška odhalila prošlé potraviny, maso bez původu a špínu.

„V chladicím a mrazicím zařízení byly společně s potravinami určenými pro stravovací službu uloženy i potraviny s prošlým datem použitelnosti  – knedlíky, tvaroh, naložený hermelín, matjesy, vepřová plec, kuřecí stehna, hovězí maso,“ uvádí hygienici ve zprávě z kontroly. Nakládaný hermelín je přitom běžnou součástí jídelníčku této restaurace.

Hygienici našli také přibližně 3 kila jeleního masa, bez jakéhokoliv značení a bez nabývacího dokladu, které bylo údajně pro osobní spotřebu provozovatele zařízení.

„Kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně není prováděn řádný a pravidelný úklid – povrchy podlah a stěn,“ uvádí hygienici. Mělo se jednat zejména o místa za technologickým vybavením, které byly znečištěny špínou tmavé barvy.

„V komunikační chodbě za kuchyní, v chladicím zařízení byly uloženy zcela nevhodně společně vzájemně neslučitelné druhy potravin – syrové maso, vařené knedlíky a uzeniny,“ dodávají hygienici. V chodbě pak mělo být skladováno na podlaze velké množství odpadu, konkrétně 11 kusů kbelíků se zbytky.

„V provozovně bylo zjištěno velké množství polotovarů vlastní výroby, rozpracovaných a studených pokrmů, které nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. Absence značení polotovarů a pokrmů neumožňuje sledovat režim jejich přípravy, úchovy a dobu spotřeby,“ vytýká zpráva provozovateli.

Ten za zjištěné nedostatky dostal pokutu a nařízený úklid. Jako vždy si hygienici ověřili opakovanou kontrolou, jestli byla skutečně provedena. „Opakovanou hygienickou kontrolou provedenou ve výše uvedeném zařízení dne 20. 11. 2019 bylo zjištěno, že v celém provozním zázemí restaurace byl proveden úklid, ze zařízení byly odstraněny potraviny s prošlým datem použitelnosti a nepotřebný inventář včetně předmětů nesouvisejících s provoze,“ uzavírají hygienici.

Včera, 11:39
Na Slapské přehradě poblíž obce Nebřich na Benešovsku se v pondělí večer převrátila plachetnice, poříční...
5.7.2020
Opravu městského bazénu projednali před prázdninovou přestávkou příbramští zastupitelé. Výsledkem je rozhodnutí, že rekonstrukce se...
1.7.2020
Na středočeských odběrových místech pro testy na koronavirus odbaví denně desítky zájemců, celkový počet odběrů...
30.6.2020
Středočeské nemocnice mají dostat z krajského rozpočtu téměř 153 milionů korun na výdaje spojené s...
28.6.2020
Cílem Re-use centra je najít nové využití funkčních ale pro současného majitele už nepotřebných věcí....
28.6.2020
V letošním roce bude nejspíše častým cílem letních dovolených právě Česká republika. Turistům směřujícím do...
27.6.2020
Město Dobříš se zapojilo do projektu vhodnějšího nakládání s biologickým odpadem. Ten spustil tým projektu...
26.6.2020
Od začátku letošního roku do konce května řešili příbramští dopravní policisté už 137 nehod se...
25.6.2020
Žena si drogy schovávala i v mrazničce, nebylo jí to ale nic platné. Příbramští kriminalisté se...
25.6.2020
S absencí výletů a větší izolací od okolí budou muset počítat děti, které se letos...
Reklama