5℃
Dnes je 22. listopad , svátek má Cecílie

V dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili

Příbramští hygienici našli v restauraci Na Růžku v Dobříši hrubé nedostatky. Kontrola odhalila vážné chyby při skladování a přípravě potravin. Přitom v této restauraci hostům uvaří až 70 porcí za den.

Hygienici zkontrolovali dobříšskou restauraci Na Růžku, kde zjistili hrubé hygienické nedostatky při skladování, přípravě potravin a manipulaci s teplými pokrmy. „V prostoru umývárny nádobí se zcela nevhodně manipulovalo s neočištěnou zeleninou včetně loupání brambor. Ve skladu potravin byla uložena přímo na podlaze, při teplotě prostředí, přepravka, ve které bylo rozmrazováno syrové maso, v regálu skladovány vejce v papírových proložkách,“ popisují hygienici ve zprávě z kontroly restaurace.

Podle hygieniků na pracovních plochách a regálech v kuchyni a ve skladu potravin byly uloženy hotové pokrmy v nekontrolovaném teplotním režimu. Teplota byla v době kontroly 30 °C. „Jednalo se o vařené těstoviny, pečené rybí filé, guláš, rajskou omáčku aj.,“ upřesňují hygienici. V mrazničce ve skladu potravin pak byly uloženy společně s potravinami určenými pro přípravu jídel i potraviny s prošlým datem spotřeby. Tady to měl být bramborový knedlík, hot dog, anglická slanina a dušená šunka.

Když střílí Migy. V zasaženém izraelském dopravním letadle nikdo nepřežil, zachránila se jen trocha pošty

„V provozovně vyrobené polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. Provozovatel restaurace žádným způsobem neinformoval spotřebitele o výskytu alergenů obsažených v nabízených pokrmech a nápojích,“ uvádějí dále hygienici.

„Zaměstnanci KHS neprodleně rozhodnutím nařídili likvidaci potravin jiných než bezpečných a příkazem pozastavili výkon činnosti v rozsahu manipulace s neočištěnou zeleninou. S kontrolovanou osobou byla neprodleně projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih,“ říká mluvčí Středočeských hygieniků Dana Šalamunová.

Opakovaná kontrola restaurace ověřila, že zjištěné nedostatky byly odstraněny. Byla opět zprovozněna hrubá přípravna brambor a zeleniny, potraviny s prošlým datem spotřeby odstraněny a v celém provozním zázemí restaurace byl proveden důkladný úklid.

FOTO: V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili

V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili - před_úklidem_-_nevhodné_skladování_teplých_pokrmů_ve_skladu_při_teplotě_prostředí_(1)V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili - plesnivá_borůvková_marmeláda
20.11.2019
V rámci kampaně Evropský testovací týden bude obecně prospěšná společnost Magdaléna bezplatně testovat na infekční nemoci,...
20.11.2019
Středočeši mohou stále žádat o peníze na výměnu starých kotlů za nové. Částku na dotační...
19.11.2019
Některé radnice ve středních Čechách od Nového roku zvýší nájmy v městských bytech. Po osmi...
18.11.2019
Lídrem kandidátky České strany sociálně demokratické (ČSSD) do krajských voleb ve Středočeském kraji bude předseda...
16.11.2019
Do bývalého vojenského prostoru Brdy se vrátili vojáci. Po dvou letech tady opět začal pyrotechnický...
16.11.2019
Do konce letošního roku skončí provoz většiny veřejných telefonních automatů. Zůstanou jen ty v obcích...
15.11.2019
Ombudsmanka Anna Šabatová nenašla pochybení v postupu policistů, kteří pomocí dronů odhalili v srpnu v...
15.11.2019
Do příbramských obchodů chodil rád nakupovat vybrané laskominy. Zálibou v tuňáku získal přezdívku fajnšmekr. Jenže...
14.11.2019
Středočeský kraj přispěje na obnovu lesních porostů a budování oplocenek. O dotaci požádalo 203 lesních...
14.11.2019
Lyžařský areál Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku zahájí v sobotu novou sezonu. Lyžovat se bude...
Reklama