V dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili

Příbramští hygienici našli v restauraci Na Růžku v Dobříši hrubé nedostatky. Kontrola odhalila vážné chyby při skladování a přípravě potravin. Přitom v této restauraci hostům uvaří až 70 porcí za den.

Hygienici zkontrolovali dobříšskou restauraci Na Růžku, kde zjistili hrubé hygienické nedostatky při skladování, přípravě potravin a manipulaci s teplými pokrmy. „V prostoru umývárny nádobí se zcela nevhodně manipulovalo s neočištěnou zeleninou včetně loupání brambor. Ve skladu potravin byla uložena přímo na podlaze, při teplotě prostředí, přepravka, ve které bylo rozmrazováno syrové maso, v regálu skladovány vejce v papírových proložkách,“ popisují hygienici ve zprávě z kontroly restaurace.

Podle hygieniků na pracovních plochách a regálech v kuchyni a ve skladu potravin byly uloženy hotové pokrmy v nekontrolovaném teplotním režimu. Teplota byla v době kontroly 30 °C. „Jednalo se o vařené těstoviny, pečené rybí filé, guláš, rajskou omáčku aj.,“ upřesňují hygienici. V mrazničce ve skladu potravin pak byly uloženy společně s potravinami určenými pro přípravu jídel i potraviny s prošlým datem spotřeby. Tady to měl být bramborový knedlík, hot dog, anglická slanina a dušená šunka.

Když střílí Migy. V zasaženém izraelském dopravním letadle nikdo nepřežil, zachránila se jen trocha pošty

„V provozovně vyrobené polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. Provozovatel restaurace žádným způsobem neinformoval spotřebitele o výskytu alergenů obsažených v nabízených pokrmech a nápojích,“ uvádějí dále hygienici.

„Zaměstnanci KHS neprodleně rozhodnutím nařídili likvidaci potravin jiných než bezpečných a příkazem pozastavili výkon činnosti v rozsahu manipulace s neočištěnou zeleninou. S kontrolovanou osobou byla neprodleně projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih,“ říká mluvčí Středočeských hygieniků Dana Šalamunová.

Opakovaná kontrola restaurace ověřila, že zjištěné nedostatky byly odstraněny. Byla opět zprovozněna hrubá přípravna brambor a zeleniny, potraviny s prošlým datem spotřeby odstraněny a v celém provozním zázemí restaurace byl proveden důkladný úklid.

FOTO: V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili

V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili - před_úklidem_-_nevhodné_skladování_teplých_pokrmů_ve_skladu_při_teplotě_prostředí_(1)V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili - plesnivá_borůvková_marmeláda
Včera, 18:00
Příbramští kriminalisté už sdělili obvinění 35leté ženě, která v prosinci napadla dvě dívky v Dobříši....
23.1.2020
Jindřichova skála je skalní „srub“ s kolmou stěnou a kamenným mořem. Pro Brdy jsou takové...
22.1.2020
Další část města Příbram čeká proměna. Radnice bude revitalizovat prostor podél Příbramského potoka. Z bývalé...
21.1.2020
Hornické muzeum Příbram letos návštěvníkům připomene 145 let od světového rekordu v dosažení kilometru svislé...
20.1.2020
Příbramská radnice by podle ODS měla zastavit přípravu rozsáhlé rekonstrukce akvaparku za více než 400...
19.1.2020
Město Březnice, proslavené těžbou stříbrných rud a zámkem, leží na říčce Vlčavě. Zámek byla původně...
19.1.2020
Trenéři do škol je projekt, který má dětem ukázat kouzlo sportu, nastartovat v nich lásku...
18.1.2020
Středočeský kraj zřídí fond na podporu sázení stromů. Cílem je zapojit obce do řešení problému...
18.1.2020
Vojáci letos obnoví střelbu z minometů v bývalém vojenském prostoru Brdy, který je od roku 2016...
17.1.2020
První místo v devátém ročníku ankety Alej roku zamířila do Středočeského kraje a to památné...
Reklama