V dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili

Příbramští hygienici našli v restauraci Na Růžku v Dobříši hrubé nedostatky. Kontrola odhalila vážné chyby při skladování a přípravě potravin. Přitom v této restauraci hostům uvaří až 70 porcí za den.

Hygienici zkontrolovali dobříšskou restauraci Na Růžku, kde zjistili hrubé hygienické nedostatky při skladování, přípravě potravin a manipulaci s teplými pokrmy. „V prostoru umývárny nádobí se zcela nevhodně manipulovalo s neočištěnou zeleninou včetně loupání brambor. Ve skladu potravin byla uložena přímo na podlaze, při teplotě prostředí, přepravka, ve které bylo rozmrazováno syrové maso, v regálu skladovány vejce v papírových proložkách,“ popisují hygienici ve zprávě z kontroly restaurace.

Podle hygieniků na pracovních plochách a regálech v kuchyni a ve skladu potravin byly uloženy hotové pokrmy v nekontrolovaném teplotním režimu. Teplota byla v době kontroly 30 °C. „Jednalo se o vařené těstoviny, pečené rybí filé, guláš, rajskou omáčku aj.,“ upřesňují hygienici. V mrazničce ve skladu potravin pak byly uloženy společně s potravinami určenými pro přípravu jídel i potraviny s prošlým datem spotřeby. Tady to měl být bramborový knedlík, hot dog, anglická slanina a dušená šunka.

Když střílí Migy. V zasaženém izraelském dopravním letadle nikdo nepřežil, zachránila se jen trocha pošty

„V provozovně vyrobené polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. Provozovatel restaurace žádným způsobem neinformoval spotřebitele o výskytu alergenů obsažených v nabízených pokrmech a nápojích,“ uvádějí dále hygienici.

„Zaměstnanci KHS neprodleně rozhodnutím nařídili likvidaci potravin jiných než bezpečných a příkazem pozastavili výkon činnosti v rozsahu manipulace s neočištěnou zeleninou. S kontrolovanou osobou byla neprodleně projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih,“ říká mluvčí Středočeských hygieniků Dana Šalamunová.

Opakovaná kontrola restaurace ověřila, že zjištěné nedostatky byly odstraněny. Byla opět zprovozněna hrubá přípravna brambor a zeleniny, potraviny s prošlým datem spotřeby odstraněny a v celém provozním zázemí restaurace byl proveden důkladný úklid.

FOTO: V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili

V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili - před_úklidem_-_nevhodné_skladování_teplých_pokrmů_ve_skladu_při_teplotě_prostředí_(1)V Dobříšské restauraci Na Růžku se hygienici vyřádili - plesnivá_borůvková_marmeláda
7.7.2020
Na Slapské přehradě poblíž obce Nebřich na Benešovsku se v pondělí večer převrátila plachetnice, poříční...
5.7.2020
Opravu městského bazénu projednali před prázdninovou přestávkou příbramští zastupitelé. Výsledkem je rozhodnutí, že rekonstrukce se...
1.7.2020
Na středočeských odběrových místech pro testy na koronavirus odbaví denně desítky zájemců, celkový počet odběrů...
30.6.2020
Středočeské nemocnice mají dostat z krajského rozpočtu téměř 153 milionů korun na výdaje spojené s...
28.6.2020
Cílem Re-use centra je najít nové využití funkčních ale pro současného majitele už nepotřebných věcí....
28.6.2020
V letošním roce bude nejspíše častým cílem letních dovolených právě Česká republika. Turistům směřujícím do...
27.6.2020
Město Dobříš se zapojilo do projektu vhodnějšího nakládání s biologickým odpadem. Ten spustil tým projektu...
26.6.2020
Od začátku letošního roku do konce května řešili příbramští dopravní policisté už 137 nehod se...
25.6.2020
Žena si drogy schovávala i v mrazničce, nebylo jí to ale nic platné. Příbramští kriminalisté se...
25.6.2020
S absencí výletů a větší izolací od okolí budou muset počítat děti, které se letos...
Reklama