16℃
Dnes je 20. červen , svátek má Květa

Zdravá a rychlá snídaně? Žádný problém, vyzkoušejte 3 jednoduché recepty

Vždycky jsem slýchávala, že snídaně je základ dne. Snídat jsem se naučila až skoro v dospělosti. Ne každý snese do sebe ráno nasoukat klasické pečivo se šunkou nebo lupínky s mlékem. Pokud mám ráno trochu času, dělám si pravidelně jednu z těchto snídaní.

Reklama

Banánovo-proteinové lívance

Banány mám obecně moc ráda. Nejvíce mi vadí, pokud banán nestihnu včas sníst a už černá. A to pro člověka, který miluje ještě nazalenalé banány není zrovna to pravé ořechové. Pokud mám jeden už přezrálý banán nazbyt, využiji ho na lívance. Rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce, špetku skořice a já ještě do toho přimíchám trochu čokoládového proteinu, aby mělo těsto dobrou konzistenci. Potom nakonec přidáme trochu stévie nebo medu a smažíme na kokosovém oleji, jako klasické lívance. Lívance poté potřete proteinelou, zakápněte datlovým nebo javorovým sirupem a navrch přidáme na ozdobu pár nasekaných oříšků, aby jídlo bylo vyvážené a získali jsme tak zdravé tuky.

Šeřík do jogurtu, sedmikrásky v polévce. Květiny, co rostou za domem, udělají na talíři parádu

Pohanková kaše

Ovesná kaše je ovesná kaše, ale rychle se jí přejíte. Proto jí občas prostřídám s pohankovou kaší. A i když pohanku obecně moc nemusím, v téhle kaši mi vůbec nevadí. Můj trik spočívá v tom, že pohanku vařím v sojovém vanilkovém mléku. To tomu dodá sladkou a dobrou chuť. 150 gramů pohanky lehce povaříme v 300 mililitrech sojového mléka, přidáme špetku soli. Vaříme na mírném ohni, aby se nám kaše nepřipálila, dokud nebude mít tu správnou konzistenci. Zbytek dozdobíme a dochutíme dle našeho uvážení. Já si ráda do kaše rozdrobím kousek hořké čokolády a přidám trochu ovoce.

Avokádový toast

Jestliže vím, že mě čeká dlouhý den, dopřeji si ráno větší a výživnější snídani. Toast opečeme dozlatova, namažeme žervé, navrch nakrájíme nebo rozmačkáme osolené a opepřené avokádo zakápnuté citronem. Tento toast se hodí i k ranní omeletě, či míchaným vajíčkům.

Přejeme dobrou chuť!

Malá lžička medu, velký zázrak pro zdraví. 6 důvodů, proč si ho dopřát

 

Dnes, 17:30
Třicetileté panování na trůně madagaskarského království jí vyneslo spoustu nelichotivých přezdívek, jako například Krvavá Mary....
Dnes, 16:00
Praha je plná tajemství. Každý si zde může najít to svoje a pátrat, hledat, objevovat....
Dnes, 14:00
Komerční článek
Představte společnost Nordic Telecom… Jsme silná česká společnost a naší ambicí je přinést změnu do...
Dnes, 14:00
Jmenoval se Hans Axel von Fersen a patřil ve své době mezi přední švédské šlechtice....
Dnes, 11:30
Pokud už jste někdy přemítali nad tím, jak je možné, že ostatní dosahují svých cílů,...
Dnes, 10:00
Jmenoval se Siegfried Günter a spolu se svým dvojčetem Walterem se narodil 8. prosince 1899....
Dnes, 08:00
Z věštkyně se stala bojovnící za práva žen a první kandidátkou na prezidenta Spojených států....
Včera, 17:30
Možná už máte delší dobu nějakého svého partnera, či partnerku. Jak si ale můžete být...
Včera, 16:00
Znáte příběh Hitlerova osobního pilota, excelentního Hanse Baura? Létal už za 1. světové války, stal...
Včera, 14:00
Místo nadité peněženky eury jen malá plastová kartička. Jet k moři jen s platební kartou a výběr...
Včera, 13:34
Zima se blíží. Kampaň s takovým podtitulem odstartovala před Úřadem vlády ČR v noci z...
Reklama