Croissant nebo omeleta, romantická snídaně na Jiřáku

1.6.2019
Jan Štoll

Odborníci často zdůrazňují důležitost ranního jídla pro zdraví. Jenže zdaleka ne každý si chce připravit jídlo doma, takže nezbývá než vyrazit do ulic. Pokud hladový měšťák mine základní fastfoodové svatostánky, zjistí, že Praha nabízí zajímavější a kvalitnější možnosti stravování.

„Můžete si vybrat z omelet a zapečených croissantů. Omelety děláme několik druhů například se sýrem Comté, rajčaty a šunkou nebo s pravými hřiby z českých farmářských vajec s domácím bylinkovým máslem, bagetou a malým salátkem s francouzským hořčicovým dresinkem,“ říká spolumajitel bistra Pavel Sochor.

Vedle toho si z nabídky můžete vybrat z několika verzí plněných croissantů z pekárny bistra a zapít to kávou z pražské pražírny Candycane. Na výběr je i čerstvý džus, který v bistru vyrobí z čerstvého ovoce přímo na místě.

„Vyrábíme své vlastní obložené chlebíčky ve francouzském stylu. Používáme na ně žitný a špaldový chléb s fíky z naší pekárny a na výběr je buď pomazánka z Creme fraiche a pažitky s avokádem a kajenským pepřem, olivová tapenáda, grilovaná rajčata a sýr, pomazánka z Creme fraiche a kopru, uzený losos a citron nebo Creme fraiche, kozí sýr a brusinky,“ dodává Sochor.

Není to samozřejmost ale v bistru si pečou francouzské slavné slané koláče – quiche sami. Ty obměňují několikrát do týdne. „Jako naším zákazníkům i vám prozradíme, že naše quiche jsou tak výborné proto, že jejich těsto děláme z těsta na croissanty, které je plné másla a dodává jim tedy jejich jedinečnou chuť. Můžete si u nás dát kousek se salátkem, a nebo si i odnést celý na vaši narozeninovou párty,“ říká Sochor.



Nepřehlédněte