V lesoparku Háje mají nový altán z akátového dřeva, Slaňáci si ho sami vymysleli

19.4.2021
Táňa Pikartová

Záměrem předkladatelů, občanů ze spolku Za lepší Háje s názvem Palouček, bylo zakrýt nevzhlednou betonovou, kanalizační šachtu dřevěným altánem. Díky tomuto nápadu vzniklo pěkné, ale hlavně bezpečné místo pro děti, které se zde pohybují. Navíc altán vizuálně dotváří celý prostor určený pro sport a relaxaci. Během krátké doby v místě ještě přibude skluzavka a bude upravena dopadová plocha. Náklady na úpravu a stavbu altánu vyšly na 350 tisíc korun.

„Další dva vítězné projekty veřejnosti vyžadovaly větší přípravu. Letos pracujeme na projektové dokumentaci nových parkovacích míst, která vzniknou v Čechově ulici. Chodník u bývalé přádelny Benar v ulici K. H. Borovského dostane nový kabát až poté, co soukromý investor dokončí plánovanou bytovou výstavbu vedle parku Benar. Také se zde stále pohybuje těžká technika v rámci probíhající obnovy unikátního parku Benar. Ten bychom rádi zpřístupnili veřejnosti letos na podzim,“ doplnil starosta Hrabánek informaci ke zbylým dvěma vítězným projektům.

Po Slaném bezpečněji. Křižovatka u nájezdu na obchvat má nové chodníky

„V roce 2018 vzniklo na doslova zelené louce víceúčelové dětské hřiště s vyhrazenou odpočinkovou zónou s lavičkami a malým tréninkovým fotbalovým hřištěm pro děti s brankami a kvalitním travním porostem. O rok později byly doplněny další herní prvky jako lezecká stěna, ochranné sítě za fotbalové brány apod. Celý prostor byl zásadně kultivován a přitáhl pozornost rodičů i dětí, kteří zde nyní naleznou množství volnočasové inspirace pro své děti,“ dodává Markéta Růtová z Městského úřadu Slaný.

Připomeňme další dva vítězné projekty participativnímu rozpočtu, úprava chodníku u Benaru a vybudování nových parkovacích míst v Čechově ulici.



Nepřehlédněte