• nezarazene
  • Zprávy
  • Stalo se
  • Sport
  • Kultura
  • Ze společnosti
  • Zajímavosti
  • Zimu zažene poctivý svařák nebo pořádný grog

    1.12.2019
    Jan Štoll

    Nejlepší čas na svařák a grog je předvánoční období. V nabídce zajímavostí jde ale najít mnohem víc. Francouzské bistro LE CAVEAU na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad připravilo tradiční svařák, speciální vánoční kávu a nově i grog z Cognacu.

    „Na zimu pro vás připravujeme pár pořádných zimních drinků. Již tradičně se můžete těšit na náš skvělý svařák. Dále se do nabídky vrací francouzská káva, kterou děláme z naší filtrované kávy, francouzského pomerančového likéru Cointreau a domácí šlehačky,“ říká spolumajitel bistra Pavel Sochor.

    Novinkou bistra pro tento rok je Le Caveau Grog, který se skládá z Cognacu, mléka, zimního koření a másla. „Myslíme, že s tímhle bychom uspěli i v pařížských kafé barech,“ dodává Sochor.

    Na zimní období se tady můžete těšit každý den na novou plnou a krémovou polévku, která vás dozajista zahřeje. „Ať už je to náš skvělý houbový krém, mrkvová zázvorová nebo cizrnová polévka, s kouskem čerstvé bagety z naší pekárny není co zlepšovat,“ míní Sochor.

    Kromě toho jsou v tomto jednoznačně francouzsky zaměřeném bistru k ochutnání i jednodušší kousky ze středomořské kuchyně. Skvělá pekárna, vinárna, bistro a kavárna s produkty země galského kohouta umí zpestřit návštěvu „Jiřáku“. Vína pochází od malých lokálních vinařů, pekárna je pojatá francouzsky celá. Dovážejí dokonce i mouku a další suroviny, pečou podle tradičních francouzských postupů. Pekárna dělá i košer pečivo.



    Nepřehlédněte