Zimu zažene poctivý svařák nebo pořádný grog

1.12.2019
Jan Štoll

„Na zimu pro vás připravujeme pár pořádných zimních drinků. Již tradičně se můžete těšit na náš skvělý svařák. Dále se do nabídky vrací francouzská káva, kterou děláme z naší filtrované kávy, francouzského pomerančového likéru Cointreau a domácí šlehačky,“ říká spolumajitel bistra Pavel Sochor.

Novinkou bistra pro tento rok je Le Caveau Grog, který se skládá z Cognacu, mléka, zimního koření a másla. „Myslíme, že s tímhle bychom uspěli i v pařížských kafé barech,“ dodává Sochor.

Na zimní období se tady můžete těšit každý den na novou plnou a krémovou polévku, která vás dozajista zahřeje. „Ať už je to náš skvělý houbový krém, mrkvová zázvorová nebo cizrnová polévka, s kouskem čerstvé bagety z naší pekárny není co zlepšovat,“ míní Sochor.

Kromě toho jsou v tomto jednoznačně francouzsky zaměřeném bistru k ochutnání i jednodušší kousky ze středomořské kuchyně. Skvělá pekárna, vinárna, bistro a kavárna s produkty země galského kohouta umí zpestřit návštěvu „Jiřáku“. Vína pochází od malých lokálních vinařů, pekárna je pojatá francouzsky celá. Dovážejí dokonce i mouku a další suroviny, pečou podle tradičních francouzských postupů. Pekárna dělá i košer pečivo.



Nepřehlédněte