Kamila Nývltová: Divadelní róby jsem teď vyměnila za mouku a zástěru

V současnosti trávíte nejvíce času v kuchyni. Kdy jste s pečením začala?

U nás se peče od doby, kdy jsem byla malá. Když mamka pekla, tak jsem se koukala a když jsem pak byla starší a naši se vraceli z práce, často jsem je doma překvapila buchtou nebo perníkem posypaným kokosem. Postupem času jsem chtěla zkoušet nové recepty. Začala jsem tak s cukrovím, u nás doma totiž máme dost strávníků. A loni jsem si o Vánocích řekla, že když není práce, zkusím péct.

No a najednou se začali ozývat zájemci. Mamka mi říkala, ať už přestanu ty objednávky brát. Nakonec jsem totiž skončila na více než 200 kilech cukroví. Nejdřív jsem si tím nebyla jistá, vždy jsem pekla v takovém domácí režimu, ale šla jsme do toho a rozjelo se to. Navíc jsem měla krásnou odezvu, přicházely zprávy od lidí, že to nečekali a že jim to moc chutná. Teď už dělám velikonoční balíčky a dorty na oslovy.

 

Jde pečení v takovém objemu vůbec zvládnout v normální kuchyni? Kam se vám vešlo přes 200 kilo cukroví?

Mamka vždycky šílí, protože se musí z kuchyně odstěhovat na několik dní pryč. Ale nějak se to zvládne, máme výhodu v tom, že máme veliký dům a různé chladné místnosti, kam se dají cukroví i zákusky uschovat. To je jediné štěstí, neumím si představit, že bychom bydleli v nějakém malém bytě, to by nešlo. Do budoucna ale přemýšlím o tom, že bych si možná nějakou svoji výrobnu vybavila, už se mi ozývají lidé třeba s tím, že by třeba chtěli upéct na svatbu.

Už jsi čet‘ Mladý svět? Velikonoce, nebo svátky jara? A je to v tom takový rozdíl?

Když vám tedy někdo napíše, že by potřeboval tác kremrolí, jste schopná mu ho upéct?

Ano. Na jednu stranu je to neuvěřitelné, ale já si vždycky pohrávala s myšlenkou, že bych jednou chtěla svoji kavárnu nebo místo, kde bych prodávala dobré dorty. Před rokem tomuto snu doba nahrála, najednou se to zrodilo a stále to pokračuje. Už si mě s pečením i plno lidí spojuje. Nedávno dokonce vyšel titulek, kde se psalo, že jsem zpěvačka a cukrářka.

To jsem se musela smát, protože já jsem samouk a nebyla jsem nikdy na žádném kurzu. Většinou jsem pochytila něco z internetu, nebo když jsem koukala babičce pod ruce. K Vánocům jsem letos dostala plno kurzů, zatím ale kvůli tomu, že je všechno zavřené, neproběhly. Těším se, až na ně půjdu a budu se zdokonalovat. Stále se považuji za amatéra, profesionální cukráři jsou opravdu úžasní a k tomu mi ještě chybí dost práce. Určitě bych to ale ráda dotáhla na vyšší metu.

Celý rozhovor si můžete přečíst v Mladém světě č. 7/2021, který vyšel 1. dubna

Zdroj: A 11

Anna Zunová

Dnes, 19:29
Vicepremiér, ministr vnitra a současně pověřený ministr zahraničí Jan Hamáček (ČSSD) má posílenou ochranku. Jako ministr...
Dnes, 17:34
Předseda opoziční ODS Petr Fiala trvá na tom, že exploze muničního skladu ve Vrběticích na...
Dnes, 13:35
Komerční článek
Vlivem pandemie děti tráví na internetu více času Podle výzkumu Českého statistického úřadu z roku...
Dnes, 13:35
Pirátský poslanecký klub bude po schválení volebního zákona Senátem usilovat o to, aby se konaly...
Dnes, 13:25
Na jaře se každý těší na čerstvé, ale než se objeví na záhoně, můžeme se...
Dnes, 12:34
Organizátoři tradičních akcí Prague International Bluenights a BlueFest se letos rozhodli tyto projekty spojit a...
Dnes, 12:19
Postup vlády při otevírání mateřských škol je podle zástupkyň školek nelogický. Předsedkyně Asociace lesních mateřských...
Dnes, 11:40
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) varuje před vyšším rizikem kybernetických útoků vůči...
Dnes, 11:15
Přesné datum narození obávaného Henryho Morgana, největšího korzára 17. století, není známo. Nejprve si získal...
Dnes, 11:01
Pivovary v ČR loni uvařily 20,1 milionu hektolitrů piva, meziročně výstav klesl o 6,9 procenta....
Dnes, 10:15
Ve výrobě, ale i v maloobchodu, sociálních a zdravotních službách i v IT stále chybějí...
Reklama