Takový proces je však složitější. Pokud chcete podstoupit tyto netradiční způsoby přípravy, pak asi nebudete kofeinový závislák, který svůj milovaný nápoj potřebuje pětkrát denně. Asi těžko byste na to měli čas.
Na druhou stranu v neděli, když přijde návštěva, nebo odpoledne k nějakému dobrému zákusku, byste to zkusit mohli. Je to docela milé a navíc si krásně provoníte byt.
Kávový obřad
To, nejlepší, co z kávy dostanete? Budete potřebovat hrnec, mletou kávu, vodu a lžičku. Tato příprava je ideální pro větší počet lidí. Do hrnce si dejte dvě lžičky kávy na osobu a to zalijte dostatečným množstvím vody.
Na střední stupeň pak kávu s vodou začněte zahřívat. Jakmile „vzkypí“, tedy se na povrchu udělá pěna a nápoj bude chtít „utéci“ z hrnce, tak stáhněte výkon sporáku. Když se káva uklidní, znovu přidejte výkon. Jakmile vzkypí, opět stáhněte. Toto opakujte ještě jednou. Po třetím vzkypění vypněte sporák a nechte sednout lógr.
Kávu poté můžete podávat jen tak nebo s cukrem a mlékem. Bude výborná a také doopravdy silná.
Vietnamská káva
Čím dál oblíbenější je také vietnamská káva. Na tu už je dobré pořídit také speciální cedník (phin filter), který lze zakoupit za pár korun na internetu.
Anebo prostě použijete cedník a kávový filtr. Do zařízení, nebo do cedníku s filtrem dáme kávu (můžete si koupit speciální vietnamskou). Poté zalijeme vodou a necháme překapat do hrnečku nebo skleničky, v níž je určité množství kondenzovaného mléka. Toho si dejte tolik, aby vám to prostě chutnalo. Kondenzované mléko je velmi sladké a pravá vietnamská káva má být také velmi sladká.