Nejprve je zapotřebí vyrobit si dýňové pyré. K tomu vám postačí jedna dýně. Dýni si upečte, rozmixujte a pyré je na světě. Na výrobu sirupu jej nejspíše ani všechno nespotřebujete, takže si ze zbylého udělejte třeba dýňovou polévku.
Dýňový sirup
4 lžíce dýňového pyré (1 dýně hokkaido)
300 ml vařící vody
150 g cukru
1 lžička muškátového oříšku
1 lžička skořice
Dýňové pyré přidejte do vody, kterou jste přivedli k varu. Poté přidejte cukr a koření. Můžete přidat také trošku pomůcky k zavařování. Vše krátce povařte, plňte do lahví a nechce zchladnout.
Dýňové latté
Na přípravu dýňového latté budete potřebovat
1 šálek silného espressa
1 hrnek mléka
dýňový sirup
šlehačku
Espresso nalijte do vysoké sklenice k tomu určené, nebo do hrnku, záleží na vás. Přidejte horké mléko, to si můžete našlehat, ale není to nutné. Poté přidejte dýňový sirup podle chuti, ale chce to alespoň 4 lžíce a navrch si dopřejte pořádný kopec šlehačky.