mapa regionů
zavřít mapu

Dost možná ne. Pokud jste totiž nestihli krátké prosincové intermezzo, je to nejspíše alespoň půl roku zpátky. Jedno je však jisté. Stejně jako se říká, že svět už nikdy nebude takový, jaký byl před covidem, restaurace a v mnohém ani naše chutě už takové také nebudou. Mnohé podniky léta 2020 a 2021 nepřečkají.
Když jsem se totiž Zdeňka Pohlreicha zeptal, jestli přežijí současnou krizi jen ty kvalitní, odpověděl mi sice svým typickým slovníkem, ale až nezvykle pesimisticky: „To je takové klišé, které je úplná blbost. Krachovat budou všichni, dobří i špatní. Jde totiž o to, že tu kvalitu nelze na ničem prokázat, čímž se veškeré rozdíly mažou.“ Náš rozhovor, který vám na dalších stranách nabízíme, byl sice poměrně krátký, o to je ale, myslím, přesnější a autentičtější. Jak jsme pak zmapovali v hlavním textu tohoto čísla, v kuchyni se „vracíme ke kořenům“, k domácím jídlům i surovinám, také už nehodláme platit jen za gastroefekt.
Jídla, tedy tentokrát toho „hnusného“, se týká rovněž lehce hororová povídka Ondřeje Neffa napsaná pro Mladý svět a svým způsobem rovněž rozhovor s nastupující spisovatelskou hvězdou Emou Labudovou, která právě vydala svou druhou knihu nazvanou Lada u ledu, s níž bude zcela jistě aspirovat na všemožné literární ceny. Ale i tentokrát toho máme pro vás ještě daleko víc. Tak prosím čtěte!
Jan Januš, šéfredaktor Mladého světa
Mladý svět najdete na pultech trafik, v elektronické verzi na e-shopu Alza.