mapa regionů
zavřít mapu

Pochoutky z Peru, Mexika, Turecka, Indie, Srbska, Palestiny, mandaly z Tibetu, magické panenky z Guatemaly, víno z Chile a mnoho dalšího bylo možno zakoupit v rámci patnáctého ročníku Barevné devítky, který se v sobotu konal v parku Podvinný mlýn. Potvrdilo se staré známé, že lidé se nejlíp seznamují skrze jídlo a kulturu.
V jednotlivých stáncích se lidé mohli seznámit s kulinářskými a kulturními zvyky jednotlivých národností. Mohli si nejen zakoupit pokrm, nápoj či výrobek, ale taktéž si popovídat. Novinkou letos bylo, že v rámci festivalu představilo Česko zvyky jednotlivých krajů naší země, a to nejen lidem jiných národností, mnohdy zvyky z jiných krajů neznají ani našinci.
Na na dvou pódiích hrála hudba, vystoupili kupříkladu Beta Zinq z Tel Avivu, Bijou Camara a Guinee Toumbou, Mario Bihari a Bachtale Apsa, Pragasón a mnozí další. Konaly se různé taneční workshopy, kupříkladu kubánský Happy Salsa, nebo taneční vystoupení Yosako z Japonska.
„Festival letos slaví patnáct let a jak jinak oslavit takové jubileum než nezapomenutelným jídlem. Proto jsme v letošním programu vyčlenili exotickým pochoutkám samostatnou scénu,“ uvedl místostarosta Prahy 9 Adama Vážanský. S tím, že přímo před zraky lidí připravovali vybraná jídla s vůní exotiky nejlepší kuchaři ze soutěže MasterChef.