Skladování bílků
Nejdříve se podíváme na samotné skladování bílků. Pokud je využijete ještě během dne nebo nejpozději do následujícího dne, pak je stačí nechat pouze v ledničce. Avšak pokud je nestíháte zužitkovat, pak je zamrazte. Nemusíte se bát, jejich kvalitě to nijak neublíží. Při teplotě do mínus 20 stupňů Celsia vydrží až po celý rok. Je ideální schovat je do uzavíratelné nádoby, aby se k nim nic nedostalo.
Bílková poleva na perníčky
Zbylé bílky můžete využít na bílkovou polevu a perníčky. Perníčky bývají častou volbou při domácím pečení, tak si je můžete ještě navíc ozdobit. Je to skvělá zábava pro celou rodinu a každý se během ní vyřádí. Bílky stačí jen vyšlehat s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do husté směsi.
Sněhové pusinky
Pokud příprav na Vánoce ještě stále nemáte po krk, pak z nich zkuste vytvořit sněhové pusinky. I v tomto případě je příprava velmi jednoduchá. Bílky si vyšlehejte s cukrem a popřípadě i barvivem, pokud je chcete mít barevné. Pak stačí jen zdobícím sáčkem vytvořit pusinky na plech a nechat je sušit v horkovzdušné troubě na 100 stupňů Celsia přibližně půl hodiny.
Bílková omeleta
Někomu může v omeletě chybě chuť žloutku, ale přesto je to lepší varianta, než bílky vyhodit. Postup je naprosto stejný jako u klasické omelety. Bílky si rozšlehejte vidličkou a vylijte na rozpálenou pánev s máslem. Můžete na ni přidat i sýr, šunku nebo bylinky dle svých chutí. Pak stačí jen omeletu zabalit do ruličky a podávat.
Pleťová maska
Už jste unavení z práce v kuchyni a raději byste si odpočinuli? Pak si připravte bílkovou masku, pusťte si vaši oblíbenou hudbu a dejte si nohy na stůl. Bílková maska bude vaši pleť báječně hydratovat, osvěží ho a navíc stáhne póry. Vyšlehejte si z bílků tuhý sníh a do ní na jemno nastrouhejte okurku. Masku si dejte na obličej a nechte ji působit přibližně 30 minut.