Na lineckém si pochutná celá rodina. Ale co s těstem, aby se nepokazilo?

Další fotky

Linecké cukroví patří právem mezi nejoblíbenější druhy. Avšak pro mnohé je jeho příprava peklem. Těsto se musí zpracovat opravdu důkladně a správně, aby jejich výsledná chuť byla dokonalá. S našimi tipy se ho už bát nebudete.

Kvalitní ingredience

Aby výsledné cukroví bylo nejlepší, jak jen to jde, pak musíme použít skutečně kvalitní suroviny. Základem lineckého je máslo. Pokud si chcete pochutnat na tom pravém lineckém, pak zapomeňte na rostlinné náhražky másla. Máslo musí obsahovat aspoň 82% tuku. Další důležitou surovinou je vanilkové aroma. Měli byste se vyhnout těm umělým, protože nemají s vanilkou nic společného.

Vánoční cukroví a jeho historie. Neuhádnete, odkud se vzalo

Připlaťte si za přírodní aroma a uvidíte, že chuť lineckého bude na úplné jiné úrovni než doposud. Poslední důležitou ingrediencí je marmeláda, se kterou budeme slepovat již upečené cukroví. Nejlepší volba bude domácí marmeláda. Pokud takovou možnost nemáte, pak si v obchodech dobře hlídejte složení, aby marmeláda opravdu obsahovala dostatečné množství ovoce.

5 tipů na pohodové Vánoce bez chaosu. Víme, jak nepropadnout panice a vychutnat si je

Hnětení těsta

Nejobávanější fáze pečení lineckého cukroví je hnětení. Musí se provést důkladně, ale zároveň velmi rychle, kvůli přítomnosti studeného másla. Hnětení těsta je velmi důležité kvůli závěrečnému propojení všech surovin. Těsto si rozdělte aspoň na 3 části, pak vám půjde hnětení snadněji.

Masarykovy knoflíky a pracny. Recepty na nejlepší cukroví, které se musí rozležet

Část těsta položte na pomoučněný vál a dlaní ruky setřete těsto po válu směrem od sebe. Tímto způsobem opakujte aspoň 3 – 4 minuty. Až bude celá část hotová, vytvořte opět kouli a dejte stranou. Takhle pokračujte i se zbylými částmi. Koule z těsta dejte dohromady opět rozetřením dlaní. Hotové těsto zabalte nejlépe do potravinové fólie a nechte uležet v lednici přes noc.

Vánoční hvězda je symbolem Vánoc. Jakou si vybrat, aby neuvadla a vydržela co nejdéle?

Kyselá marmeláda

Jelikož klasické těsto na linecké cukroví je opravdu sladké, je třeba chutě vyvážit. Zvolte jakoukoliv kyselou marmeládu. Může to být například malinová, rybízová nebo ostružinová. Volba je čistě na vás, ale dbejte, aby marmeláda byla skutečně kyselá. Věřte, že se chutě vzájemně doplní a každý vám tuto kombinaci bude chválit.

FOTO: Linecké cukroví

Linecké cukroví - linecké cukroví, vánoceLinecké cukroví - linecké cukrovíLinecké cukroví - linecké cukrovíLinecké cukroví - linecké cukrovíLinecké cukroví - cukroví, vánoce
Další fotky
Linecké cukroví - cukroví, vánoceLinecké cukroví - marmeláda, ovoce
Dnes, 07:35
Když přišla zpráva o úmrtí výborné herečky a nezapomenutelné Popelky Libuše Šafránkové, na chvíli se...
Včera, 16:46
Hroch obojživelný (Hippopotamus amphibius) je hned po slonovi druhým největším suchozemským savcem, jenž dosahuje délky...
Včera, 15:38
Komerční článek
Vedení měst často poptává řešení, které neprošlo analýzou toho, co občané opravdu potřebují. Dokumenty zadání...
Včera, 15:38
V neděli večer dorazí na břeclavský hraniční přechod konvoj americké armády, který bude přes Česko...
Včera, 13:46
Devadesátiletý muž se dočkal okamžiku, ve který už ani nevěřil. Po 58 letech se setkal...
Včera, 12:10
Existují čtyři scénáře dalšího vývoje epidemie covidu-19. Pravděpodobně na podzim nastane zhoršení, bude stoupat reprodukční...
Včera, 11:19
Panna Kateřina Lehouská z Malevic, pohání Václava Lehouského odtud z Malevic, viniti téhož Václava chce...
Včera, 10:45
Nikdo soudný nemůže dát garanci, že na podzim nebudou kvůli koronaviru další omezení, uvedl ministr...
Včera, 08:06
K očkování proti koronaviru se mohou ode dneška v Česku registrovat lidé, kteří nemají veřejné...
Včera, 06:36
Česko-německý film Poslední vlak z roku 2006 je tím lepším z období druhé světové války,...
10.6.2021
K otřesné vraždě a zmrzačení došlo v brazilském městě São Gonçalo. Žena tam v údajné...
Reklama