Kvalitní ingredience
Aby výsledné cukroví bylo nejlepší, jak jen to jde, pak musíme použít skutečně kvalitní suroviny. Základem lineckého je máslo. Pokud si chcete pochutnat na tom pravém lineckém, pak zapomeňte na rostlinné náhražky másla. Máslo musí obsahovat aspoň 82% tuku. Další důležitou surovinou je vanilkové aroma. Měli byste se vyhnout těm umělým, protože nemají s vanilkou nic společného.
Připlaťte si za přírodní aroma a uvidíte, že chuť lineckého bude na úplné jiné úrovni než doposud. Poslední důležitou ingrediencí je marmeláda, se kterou budeme slepovat již upečené cukroví. Nejlepší volba bude domácí marmeláda. Pokud takovou možnost nemáte, pak si v obchodech dobře hlídejte složení, aby marmeláda opravdu obsahovala dostatečné množství ovoce.
Hnětení těsta
Nejobávanější fáze pečení lineckého cukroví je hnětení. Musí se provést důkladně, ale zároveň velmi rychle, kvůli přítomnosti studeného másla. Hnětení těsta je velmi důležité kvůli závěrečnému propojení všech surovin. Těsto si rozdělte aspoň na 3 části, pak vám půjde hnětení snadněji.
Část těsta položte na pomoučněný vál a dlaní ruky setřete těsto po válu směrem od sebe. Tímto způsobem opakujte aspoň 3 – 4 minuty. Až bude celá část hotová, vytvořte opět kouli a dejte stranou. Takhle pokračujte i se zbylými částmi. Koule z těsta dejte dohromady opět rozetřením dlaní. Hotové těsto zabalte nejlépe do potravinové fólie a nechte uležet v lednici přes noc.
Kyselá marmeláda
Jelikož klasické těsto na linecké cukroví je opravdu sladké, je třeba chutě vyvážit. Zvolte jakoukoliv kyselou marmeládu. Může to být například malinová, rybízová nebo ostružinová. Volba je čistě na vás, ale dbejte, aby marmeláda byla skutečně kyselá. Věřte, že se chutě vzájemně doplní a každý vám tuto kombinaci bude chválit.