Mlsání zdravě. Vyzkoušejte originální nepečené dezerty

Komu by se v létě chtělo zatápět v kuchyni rozpálenou troubou. Máme pro vás 3 recepty na zdravé nepečené dezerty, které si okamžitě zamilujete.

Pudinkový dort naruby

  • 1 litr kokosového mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku (dohromady 80 g)
  • 1,5 kg jablek
  • maliny nebo jiné ovoce na ozdobu

Velké srovnání nanuků a zmrzlin. Jak dopadla vaše oblíbená?

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme, vymačkáním zbavíme přebytečné vody. Pudink uvaříme podle návodu v kokosovém mléce (bez cukru). Až zhoustne, smícháme ho s nastrouhanými jablky. Směs nalijeme na vrstvu malin do formy vystlané pečicím papírem, který je dobré potřít trochou kokosového oleje, aby šel dort lépe vyklopit. Necháme ztuhnout v lednici a pak vyklopíme. Po vyklopení budou maliny na vršku dortu a prolití pudinkem zajistí delší trvanlivost.

Tip: Kokosové mléko by mělo mít ve složení pouze kokosové složky a vodu. Dort můžete dosladit podle chuti třeba medem nebo kokosovým cukrem. Výborný bude také s ořechy, skořicí nebo strouhaným kokosem.

Prozradíme recept na výbornou zmrzlinu, kterou si připravíte doma rychle, levně a zdravě

Kokosový dort s ovocem

  • 200 g kešu ořechů
  • 200 g kokosu
  • 6 polévkových lžic panenského kokosového oleje
  • 500 ml rozmixovaných jahod
  • 10 g želatiny nebo agaru

Postup: Kešu ořechy a kokos rozmixujeme na jemno a přidáme kokosový olej, abychom vytvořili lepivé těsto. Těsto namačkáme do formy vystlané pečicím papírem a dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme želé. Rozmražené nebo čerstvé jahody rozmixujeme a smícháme s agarem podle návodu. Podle potřeby dosladíme medem nebo kokosovým cukrem a nalijeme na tuhý korpus. Dáme do lednice a po chvíli můžeme ještě dozdobit čerstvým ovocem.

Tip: Pokud máte kyselejší jahody, zkuste želé dosladit třeba medem.

Rizika alternativní výživy. Čím je nebezpečné veganství, dělená strava, makrobiotika a další podobné trendy?

Smetanový dortík se skořicí

  • 600 g zakysané smetany
  • 50 g želatiny na nepečený dort
  • 100 g kešu ořechů
  • 50 g kokosu
  • med nebo jiné sladidlo
  • 1 čajová lžička skořice
  • kakao
  • čerstvé nebo mražené ovoce

Postup: Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme rozmixované kešu ořechy s kokosem, lžičku skořice a dosladíme podle potřeby. Na dno formy vystlané pečicím papírem dáme čerstvé ovoce a zalijeme připraveným krémem. Vršek dortu můžeme poprášit kakaem. Necháme ztuhnout několik hodin (nejlépe přes noc) v lednici a můžeme podávat.

FOTO: Ovocné dezerty

Ovocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dort
Další fotky
Ovocné dezerty - dort
Včera, 17:30
Záhadná smrt devíti členů Djatlovovy výpravy, která měla za cíl v únoru 1959 vystoupat až...
Včera, 16:00
Vědecký tým pod vedením brazilské neurobioložky Suzany Herculano-Houzelové se rozhodl pro vědecký průzkum v oblasti...
Včera, 14:00
Komerční článek
Kvůli šíření nového typu koronaviru zakázal ministr zdravotnictví vývoz dezinfekčních přípravků na ruce do zahraničí...
Včera, 14:00
Nápady bývají různé. Vyrazit s trabantem na cestu kolem světa. Třeba. I když letos to...
Včera, 10:12
Sobota 24. října 1942, 11 hodin a 12 minut. Nacisté právě zastřelili drobnou tmavovlasou dívenku....
Včera, 08:22
Dnes je již jméno české operní pěvkyně Terezy Stolzové tak trochu zapomenuté. Neprávem. Marně bychom...
31.5.2020
Karafiáty se v západočeských Klatovech pěstují déle než dvě staletí. Božskou květinu, jak nazval karafiát...
31.5.2020
Dneska si vyzkoušíme opravdu náročný recept, větrník. Tento zákusek kupujeme v cukrárnách za pár korun....
31.5.2020
Československou horolezeckou expedici „Peru 1970“, jejíž členové chtěli vystoupit na vrchol hory Huandoy (6 360...
30.5.2020
Grilování je nejlepší úprava masa. Víte proč? Díky krátké přípravě je dobře stravitelné a neleží...
30.5.2020
Muž, který je dodnes neprávem opomíjen. Jeho osud se naplnil jen o necelý rok později,...
Reklama