Mlsání zdravě. Vyzkoušejte originální nepečené dezerty

Komu by se v létě chtělo zatápět v kuchyni rozpálenou troubou. Máme pro vás 3 recepty na zdravé nepečené dezerty, které si okamžitě zamilujete.

Pudinkový dort naruby

  • 1 litr kokosového mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku (dohromady 80 g)
  • 1,5 kg jablek
  • maliny nebo jiné ovoce na ozdobu

Velké srovnání nanuků a zmrzlin. Jak dopadla vaše oblíbená?

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme, vymačkáním zbavíme přebytečné vody. Pudink uvaříme podle návodu v kokosovém mléce (bez cukru). Až zhoustne, smícháme ho s nastrouhanými jablky. Směs nalijeme na vrstvu malin do formy vystlané pečicím papírem, který je dobré potřít trochou kokosového oleje, aby šel dort lépe vyklopit. Necháme ztuhnout v lednici a pak vyklopíme. Po vyklopení budou maliny na vršku dortu a prolití pudinkem zajistí delší trvanlivost.

Tip: Kokosové mléko by mělo mít ve složení pouze kokosové složky a vodu. Dort můžete dosladit podle chuti třeba medem nebo kokosovým cukrem. Výborný bude také s ořechy, skořicí nebo strouhaným kokosem.

Prozradíme recept na výbornou zmrzlinu, kterou si připravíte doma rychle, levně a zdravě

Kokosový dort s ovocem

  • 200 g kešu ořechů
  • 200 g kokosu
  • 6 polévkových lžic panenského kokosového oleje
  • 500 ml rozmixovaných jahod
  • 10 g želatiny nebo agaru

Postup: Kešu ořechy a kokos rozmixujeme na jemno a přidáme kokosový olej, abychom vytvořili lepivé těsto. Těsto namačkáme do formy vystlané pečicím papírem a dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme želé. Rozmražené nebo čerstvé jahody rozmixujeme a smícháme s agarem podle návodu. Podle potřeby dosladíme medem nebo kokosovým cukrem a nalijeme na tuhý korpus. Dáme do lednice a po chvíli můžeme ještě dozdobit čerstvým ovocem.

Tip: Pokud máte kyselejší jahody, zkuste želé dosladit třeba medem.

Rizika alternativní výživy. Čím je nebezpečné veganství, dělená strava, makrobiotika a další podobné trendy?

Smetanový dortík se skořicí

  • 600 g zakysané smetany
  • 50 g želatiny na nepečený dort
  • 100 g kešu ořechů
  • 50 g kokosu
  • med nebo jiné sladidlo
  • 1 čajová lžička skořice
  • kakao
  • čerstvé nebo mražené ovoce

Postup: Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme rozmixované kešu ořechy s kokosem, lžičku skořice a dosladíme podle potřeby. Na dno formy vystlané pečicím papírem dáme čerstvé ovoce a zalijeme připraveným krémem. Vršek dortu můžeme poprášit kakaem. Necháme ztuhnout několik hodin (nejlépe přes noc) v lednici a můžeme podávat.

FOTO: Ovocné dezerty

Ovocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dortOvocné dezerty - dort
Další fotky
Ovocné dezerty - dort
Dnes, 07:30
Britská média oznámila zprávu o úmrtí šedesátiletého pilota British Airways Nicholase Synnotta. Muž zemřel několik...
Dnes, 06:30
Když bylo v Praze 28. září 1842 otevřeno tzv. Nové divadlo, byla vlastně otevřena jedna...
Včera, 07:29
Komerční článek
Vedení měst často poptává řešení, které neprošlo analýzou toho, co občané opravdu potřebují. Dokumenty zadání...
Včera, 07:29
Sezona opalování je tady. Proti škodlivým složkám slunečního záření je nutné se chránit. Jenže mnohé...
Včera, 07:20
Byla jednou z nejvýraznějších postav české kinematografie druhé poloviny dvacátého století. Všichni si ji pamatujeme...
12.6.2021
Když přišla zpráva o úmrtí výborné herečky a nezapomenutelné Popelky Libuše Šafránkové, na chvíli se...
11.6.2021
Hroch obojživelný (Hippopotamus amphibius) je hned po slonovi druhým největším suchozemským savcem, jenž dosahuje délky...
11.6.2021
V neděli večer dorazí na břeclavský hraniční přechod konvoj americké armády, který bude přes Česko...
11.6.2021
Devadesátiletý muž se dočkal okamžiku, ve který už ani nevěřil. Po 58 letech se setkal...
11.6.2021
Existují čtyři scénáře dalšího vývoje epidemie covidu-19. Pravděpodobně na podzim nastane zhoršení, bude stoupat reprodukční...
11.6.2021
Panna Kateřina Lehouská z Malevic, pohání Václava Lehouského odtud z Malevic, viniti téhož Václava chce...
Reklama