Fidella je stejně jako paella tradiční španělská pochoutka, žádná novota. Recept je stejný, jen vyměnit rýži za těstoviny – nadrobno nakrájet hodně zeleniny (mrkev, cibule, rajčata, paprika, česnek), nachystat mořské plody (lze i s rybou nebo jiným masem). Rozehřát olej a orestovat na něm část zeleniny.
Natrhané nebo krátké těstoviny
Připravit základ pro vývar, zalít asi jedním litrem vody, osolit a nechat vařit přibližně půl hodiny. Připravit základ pro těstoviny, na pánev nalít olivový olej, osolit a orestovat mořské plody. Část zeleniny a mořských plodů propéct v troubě, pak restovat.
Následně na nachystanou pánev vsypat natrhané nebo krátké těstoviny, přidat trochu šafránu, zamíchat a zalít přes síto vývarem. Postupně přidat mořské plody, vařit dokud nebude pryč všechna voda. A pak už si jen pochutnávat! Fidellu i paellu lze zapít například pivem, které je v jižních zemích lehčí a může bodnout i nepivařům.