Žádný návrat o několik století zpět
Naše babičky a mnohdy i maminky tráví u plotny opravdu velkou porci času. Tyto ženy jsou neskutečně pečlivé a musí zvládat spousty činností. Jídlo také připravují pomalu. V tom ale technologie a využití pomalého hrnce nespočívá. Samotný pomalý hrnec je výjimečný hlavně maximálně šetrné přípravě jídla. Jednotlivé suroviny tak neztrácejí nic z velkého množství lidskému tělu prospěšných látek a samozřejmě i skvělé chuti.
Úspora času a činností
U pomalého hrnce se setkáme zejména s úsporou času díky absenci několika činností. Suroviny se jednoduše dají do hrnce a vy se můžete věnovat jiným důležitým pracím. Doba trvání přípravy jídel v pomalých hrncích se pohybuje od 4 do 10 hodin. Začít se s přípravou oběda tedy vyplatí dříve.
Jak vybrat správný pomalý hrnec?
Při výběru tohoto typu hrnce je zapotřebí brát v potaz hned několik aspektů. Důležitý je například příkon, jenž by se měl pohybovat okolo 250 W. Zaměřte se také na objem. Ten osciluje mezi 2,4 až 6 litry. Ostatně tato charakteristika je důležitá třeba i pro tlakové hrnce na Testkvality.cz. Dále se zaměřte na délku přívodního elektrického kabelu. Nezapomeňte ani na ovládání a přítomnost spousty užitečných funkcí typu časovače, udržení teploty, rovnoměrného ohřev a tak dále.