Nemáte čas vařit? Nevadí. Na omáčku, která se stala hitem internetu, budete potřebovat jen 45 minut a žádné složité přípravy.
Autorem receptu je italská kuchařka Marcella Hazan. Ačkoliv je postup naprosto jednoduchý, podle některých je výsledkem „nejlepší omáčka na světě“.
„Když přišlo na chuť, Marcella byla génius. Okamžitě pochopila, jak chuť ovlivňuje jídlo. Sama sebe se ptala: ‚Proč krájet cibuli? Proč restovat? Prostě smíchám cibuli, rajčata a máslo a zapomenu na to,'“ odhalil v roce 2016 pozadí receptu manžel Victor.
Potřebovat budete pouhé tři suroviny:
800 g loupaných rajčat v konzervě
1 střední cibuli
5 polévkových lžic másla (cca 75 gramů)
Postup je následující: Do hrnce dáte rajčata, oloupanou a na polovinu nakrájenou cibuli a máslo. Na středním plameni necháte bez pokličky podusit 45 minut, občas promícháte. Ke konci odstraníte cibuli, podle potřeby dochutíte solí a můžete podávat se špagetami či jinými těstovinami.
Vyzkoušíte?
Zdroj: Delish