Batátovec
Budete potřebovat: 1 kg vařených batátů (sladkých brambor), 120 g kokosové mouky, 4 vejce, 200 g mletého máku, 1 polévkovou lžíci medu a 2 polévkové lžíce panenského kokosového oleje.
Postup: Vařené batáty rozmačkejte s namletým mákem a ostatními surovinami. Pečte cca 4é minut na 180 °C. Batátový makovec je výborný s domácími švěstkovými povidly vez cukru (švestky vařte se skořicí pomalu do úplného rozvaření a vypařená vody, pravidelně podlévejte, aby se nepřipálily).
Makové placky
Budete potřebovat: 100 g máku, 2 polévkové lžíce kokosové mouky, 2 vejce, 1 polévkovou lžíci medu, vodu podle potřeby a špetku skořice.
Postup: Namletý mák smíchejte s ostatními surovinami a podle potřeby přidejte vodu. Opečte lívance na suché nepřlinavé pánvi nebo na kokosovém oleji. Výborné jsou k snídani s ovocem.
Řepánky
Budete potřebovat: 1 středně velkou červenou řepu, 150 g máku, 60 g strouhaného kokosu, 60 g pohankové mouky, 2 vejce, 2 polévkové lžíce kokosového oleje, 1 polévkovou lžíci medu.
Postup: Mletý mák smíchejte s nastrouhanou řepou a ostatními surovinami. Vypracujte těsti, ze kterého vytvoříte bochánky. Pečte na plechu vystlaném pečicím papírem, cca 30 minut na 180 °C.