Nápadem majitele restaurace Enoteca Maria bylo ukázat, že není třeba chodit do luxusních drahých restaurací, aby člověk ochutnal jídlo ze Sýrie, Polska, Nigérie, Venezuely, Ekvádoru, Turecka, Itálie nebo Francie. Jeho restaurace vaří totiž ta nejlepší domácí jídla z různých zemí. Informuje o tom mimo jiné brazilský portál contioutra.com.
Zakryl díry ve vlastním životě
Majitel Jody Scaravella se pro babičky ve své restauraci rozhodl podle svých slov poté, kdy ztratil svou vlastní babičku, matku a sestru. „Myslím, že jsem se podvědomě snažil zakrýt díry v mém životě a vidět italskou babičku v kuchyni,“ uvedl.
Nejdřív hledal italskou babičku
Nejprve zveřejnil inzerát, v němž hledal italskou babičku, poté rozšířil tým o babičky z různých zemí, babičky různých kultur a etnik. Zaměstnává dokonce i dědečka, který vyrábí čerstvé těstoviny jako halušky nebo ravioly. Restaurace má úspěch nejen ve městě, ale po celém světě, protože vaří podle starých osvědčených receptů.