V newyorské restauraci vaří babičky z různých koutů světa. Každá podle domácího regionálního receptu

14.4.2019
Andrea Cerqueirová

Nápadem majitele restaurace Enoteca Maria bylo ukázat, že není třeba chodit do luxusních drahých restaurací, aby člověk ochutnal jídlo ze Sýrie, Polska, Nigérie, Venezuely, Ekvádoru, Turecka, Itálie nebo Francie. Jeho restaurace vaří totiž ta nejlepší domácí jídla z různých zemí. Informuje o tom mimo jiné brazilský portál contioutra.com.

Čím se zkrášlovaly naše babičky a maminky. Výběr byl dosti skrovný

Zakryl díry ve vlastním životě

Majitel Jody Scaravella se pro babičky ve své restauraci rozhodl podle svých slov poté, kdy ztratil svou vlastní babičku, matku a sestru. „Myslím, že jsem se podvědomě snažil zakrýt díry v mém životě a vidět italskou babičku v kuchyni,“ uvedl.

Babičky na Kampě. Hra upletená ze vzpomínek jako cop

Nejdřív hledal italskou babičku

Nejprve zveřejnil inzerát, v němž hledal italskou babičku, poté rozšířil tým o babičky z různých zemí, babičky různých kultur a etnik. Zaměstnává dokonce i dědečka, který vyrábí čerstvé těstoviny jako halušky nebo ravioly. Restaurace má úspěch nejen ve městě, ale po celém světě, protože vaří podle starých osvědčených receptů.



Nepřehlédněte