• Zprávy
  • Stalo se
  • Sport
  • Kultura
  • Ze společnosti
  • Zajímavosti
  • nezarazene
  • Bramborový salát snadno a rychle. Boží je i bez salámu!

    22.12.2020

    Bez bramborového salátu se na Vánoce neobejde žádný stůl. Máme pro vás recepty na trochu odlehčenější verze této pochoutky.

    První z našich receptů si zachovává svojí sladko pikantní chuť, ale obejdeme se při jeho přípravě bez salámů, majonéz i vajec. A hotovo je za chvíli.

    Vídeňský salát

    1/2 kg brambor
    sůl
    1 menší cibule
    ocet 1 lžíce
    2 lžíce oleje
    pažitka

    Brambory mohou být klidně od včerejška. Nakrájíme je na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s lžící octa a zalijeme vroucí vodou z rychlovarné konvice. Slijeme přes cedník a spolu s olejem a solí přidáme do brambor. Zamícháme a salát poté podáváme posypaný pažitkou.

    Brambory, základ českého jídelníčku. Jaký typ je nejlepší na bramborový salát a jaký na kaši

    Salát s kapary

    1 kg brambor
    1 středně veliká cibule
    70 g naložených kaparů
    ocet balsamico
    olivový olej
    sůl
    pepř

    Vařené brambory nakrájíme, cibuli nakrájíme najemno a spaříme horkou vodou. Poté slijeme a přidáme do brambor spolu se všemi ostatními ingrediencemi a s kapary. Promícháme a podáváme.

    Tradičnější salát odlehčený

    brambory 4 kusy
    jablka 1 kus
    mrkev 1 kus
    kyselé okurky 100g
    smetana zakysaná 1 kelímek
    majonéza 1 lžíce
    hořčice celozrnná 1 lžička
    šťáva citronová
    pepř
    sůl
    Uvařené brambory a uvařenou mrkev pokrájíme. Přidáme jablko najemno pokrájené, stejně tak pokrájíme kyselé okurky, přidáme ostatní ingredience, promícháme a máme hotovo.



    Nepřehlédněte
    9.1.2025
    ZajímavostiZprávy

    Ohňostroje a vyhozené stromky