Těchto 11 potravin silně ovlivní vaši psychiku. Kterým se raději vyhnout?

2.6.2021
Šárkos

Loupaná rýže obsahuje rychlé uhlohydráty, díky kterým se mohou molekuly glukózy dostat rychle do krve. Jenže to pak způsobí, že se hladina vašeho krevního cukru dramaticky změní. A to ovlivňuje zdraví mozku a celý nervový systém.

Popcorn obsahuje bílkoviny, zlato, fosfor, železo, křemík, hořčík, tyto prvky pomáhají nervovému systému správně fungovat. Navíc vitamin B, který popkorn obsahuje, pomáhá bojovat s depresí a stresem.

Tuňák obsahuje hodně rtuti, bohužel velké množství rtuti v těle může vést k problémům s pamětí. Také obsahuje polychlorovaný bifenyl, což je syntetická chemická látka, která ovlivňuje hormony a narušuje funkci nervového systému.

Sádlo, to obsahuje vzácnou kyselinu arachidonovou, která je v tkáních těla a je nenahraditelná, co se týká funkce mozku. Pomáhá také v boji s Alzheimerovou chorobou.

Čokoláda je neskutečně zdravá. Už jeden čtvereček aktivuje mozek. Zakousněte se bez výčitek

Tmavá čokoláda obsahuje flavonoidy, které jsou zodpovědné za aktivaci mozkových buněk. Čokoláda stimuluje mozkovou funkci a dodává jí kyslík.

Pečené brambory jsou bohaté na draslík, který posílá do mozku kyslík. Obsahují také glukózu, vitamín B a aminokyseliny, které zvyšují krevní zásobení mozku. Tak dostane veškerou potřebnou energii k fungování.

Tuhý sýr obsahuje tyramin, který vzniká při rozpadu bílkovin. Tyramin může významně zvýšit krevní tlak a vyvolat migrény.

Fazole obsahují kyselinu tříslovou. Pokud má vaše tělo kyseliny až moc, budete mít potíže se vstřebáváním minerálů jako je železo. To může vést k problémům s krevním zásobením mozku a rozvojem anémie.

Alergie na vodu, jídlo i sex. Neuvěřitelné, všechno vás může zabít

Kurkumin, který je hlavní složkou kari, obsahuje mnoho antioxidantů a bojuje proti stárnutí mozku. Podporuje kognitivní funkce, které se s věkem obvykle zhoršují.

Šafrán obsahuje mnoho minerálů, vitamin B a vitamin C. Mozek tak funguje lépe a šafrán dokonce léčí některé poruchy.

Skořice činí mozek aktivnějším, protože obsahuje nesmírně důležité složky: cinnamylalkohol a cinnamaldehyd. Vůně skořice nám pomáhá řešit úkoly, které vyžadují velkou pozornost, vizuální paměť a rychlé reakce.

Skořice prospívá mozku a zlepšuje paměť, tvrdí vědci. Nasypte si ji do kávy

 



Nepřehlédněte