Tyto dobroty jsou blahodárné pro naše tělo, obsahují antioxidanty a údajně nám dokonce dokáží prodloužit život. Krůtí maso má minimální obsah tuků. Dokonce je na tom lépe než oblíbené a tolik propagované kuře. Krůta je navíc velmi lehce stravitelná.
Plusy jsou tedy – nejnižší obsah tuků, snadná stravitelnost, nepodporuje usazování cholesterolu v cévách a je vhodné i pro kardiaky!
Toto maso má navíc velmi vysoký obsah zinku, ten má příznivý vliv na potenci, ale i na imunitní systém. Jedná se také o maso, které zabraňuje chudokrevnosti a podporuje náš nervový systém.
Ve svalovině obsažená aminokyselina tryptophan má také prokazatelně pozitivní vliv na snižování depresí, odstraňuje nespavost a pozor! Pomáhá při odvykání kouření – snižuje abstinenční příznaky, které kuřáky sužují.
O krůtě se také tvrdí, že má na sobě všechny druhy masa, minimálně na to poukazuje barva svaloviny z různých částí zvířete. Je velmi pozoruhodné, že krůtího sníme jen cca 2 kilogramy ročně.
Jeden luxusní recept
Krůtí horní stehno
3 mrkve
3 petržele
půlka celeru
sůlZeleninu pokrájíme a vložíme do pekáče. Maso nasolíme a položíme na zeleninu. Vložíme do trouby, hodinu pečeme zakryté na cca 150 stupňů Celsia. Poté odkryjeme a upečeme dozlatova. Ideální přílohou je bramborová kaše.