• Zprávy
  • Stalo se
  • Sport
  • Kultura
  • Ze společnosti
  • Zajímavosti
  • nezarazene
  • Čokoláda prospívá zdraví. Co takhle vyzkoušet neodolatelné čokoládové fondanty?

    Další fotky

    Chladné dny si žádají pořádnou porci horké čokolády. Dalo by se říct, že čokoládový fondant je jednodušší a rychlejší verze čokoládového souffle. Zvládne ho i začátečník v kuchyni. Vyzkoušejte si ho sami doma a za minimální cenu.

    Kvalitní čokoláda

    Základem chutného fondantu je stoprocentně kvalitní čokoláda. V přiměřeném množství má prokázané léčivé a antistresující účinky. Pomáhá snížit krevní tlak a příznivě působí na srdce, tím snižuje riziko infarktu. Obsahuje mnoho flavonoidů, které působí podobně jako již známé antioxidanty, takže pomáhá odstranit z těla škodlivé látky a pozitivně působí jako prevence proti rakovině. Je to bohatý zdroj minerálů. Obsahuje hořčík, fosfor, železo, měď, vápník a draslík. Navíc dokáže zvýšit vaši aktivitu a pozornost. Čokoláda podporuje výkon mozku. Celkově ulevuje od stresu a pocitu úzkosti. Pro ženy má dokonce i mírné afrodiziakální účinky.

    Chřipce na podzim se vyhněte obloukem. Poradíme, jak na to

    Ingredience na 4 porce:

    Postup:

    Nejdříve si vymažeme formičky máslem a vysypeme hrubou mouku. S máslem to nepřehánějte, jinak výsledné fondanty budou zespodu nasáklé.

    Poté půjdeme na čokoládovou směs. Do hrnce/rendlíku dáme přibližně 2 cm vody a něj položíme ohnivzdornou misku. Mísa musí pasovat přesně, aby se do ní nedostal ani ždibíček páry. Pokud se nám tam dostane voda, čokoláda se hned srazí. Do mísy dáme čokoládu s máslem a zahříváme na středním plameni. Směs občas promícháme.

    5 bylinek, které nesmí chybět v žádné kuchyni. Používáte je?

    Než se nám čokoláda rozpustí, připravíme si vaječnou pěnu. Vyšleháme si vejce s cukrem do světlé pěny. Trvá to přibližně 6 minut. Poté prosejeme bílou mouku a opatrně promícháme. Až bude čokoláda s máslem rozpuštěná, nalijeme ji do vaječné směsi a opět promícháme.

    5 tipů, jak překonat lenost a začít něco dělat. Co pomůže?

    Formičky naplníme přibližně 2 centimetry pod okraj, protože v troubě se ještě mírně nafouknou. Dáme péct na 190 stupňů po dobu 8 – 10 minut. Dost záleží na síle vaší trouby, ale přesný čas určitě vychytáte.

    Po upečení fondant opatrně vyklopíme a podáváme s vanilkovou nebo pistáciovou zmrzlinou. Po ochutnání už jiný dezert nebudete chtít dělat.

    FOTO: Fondant

    Fondant - čokoládaFondant - čokoláda, dezert, dortFondant - čokoláda, dezertFondant - candy-chocolate-sweet-6345Fondant - čokoláda, dezert, dort
    Další fotky
    Fondant - misky, pečeníFondant - chocolate-1285928_1280Fondant - čokoláda, dezert


    Nepřehlédněte
    12.2.2025
    Zprávy

    Dáda padá!