Čočka do každé diety
Červená čočka na hubnutí
Čočka kromě řady vitaminů a minerálů pomáhá také při hubnutí. A proč zařadit vedle klasické zelené čočky také čočku červenou? Mezi nejzásadnější patří to, že tato čočka se nemusí namáčet. Je hotová doslova za 3 minuty a její konzumace nenadýmá.
Další výhodou je to, že obsahuje vitamin B6 neboli pyridoxin. Ten prokazatelně zlepšuje náladu a odstraňuje deprese. Má také pozitivní vliv na mozkové funkce a kvalitu kůže. Vhodný je zejména pro těhotné ženy. Při vaření navíc není nutné čočku pasírovat.
Inspirace. Co takhle čočková polévka?
Přinášíme vám inspiraci. Polévku si můžete v chladnějších dnech udělat snad z kterékoliv čočky. Nejjednodušší to ale bude u té červené. Budete potřebovat: 3 lžíce oleje, jednu cibuli, 2 stroužky česneku, 200 gramů červené čočky, litr zeleninového vývaru, špetku koriandru (mletý) a lžičku citronové šťávy.
Postup: Na oleji v hrnci osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a mletý koriandr. Vsypeme propláchnutou čočku a zalijeme ji vývarem. Uvedeme do varu, pak plamen stáhneme a vše 15 minut povaříme. Čočka se varem částečně rozpadne a polévku přirozeně zahustí. Jakmile je čočka měkká, polévku dochutíme citronovou šťávou.