Pokud vás trápí bolest kloubů a zánětlivost při artritidě nebo dna, tak se třešně s višněmi osvědčily jako velmi účinný přírodní lék pro léčbu těchto problémů. Stačí konzumace pár kousků denně.
Mají také vliv na léčení cukrovky pomocí barviva zvaného antokyan. To během laboratorních testů podporovalo tvorbu inzulínu až o polovinu.
Látky obsažené v třešních chrání cévy a srdce i lidské buňky před rakovinným bujením.
Třešně podporují čištění krve, jater i ledvin od nežádoucích látek a podporují trávení a snižují cholesterol. Díky svým vlastnostem a nízkému počtu kalorií jsou vhodné k hubnutí. Obsahují 14 procent sacharidů (zejména fruktózy) a 80 procent vody.
Látky v třešních zabraňují ochabování pleti, přispívají tedy i ke zdravé pokožce.
Vápník, který třešně také obsahují, napomáhá zdravému růstu kostí a zubů. Mají také vysoké množství jódu, který má příznivý vliv na štítnou žlázu a na problémy s bolestmi páteře. Kromě toho jsou skvělé i pro sportovce, protože tiší bolest po cvičení.
Nevýhodou je, že se rychle kazí a poměrně rychle kvasí v kontaktu s vodou, proto není doporučeno během konzumace třešní pít, jinak můžete mít zažívací problémy, které řada z nás jistě zná 🙂
Uchovat je můžete například zmrazením. Během prvního půl roku třešně neztratí žádný z vitaminů.